جوشکاری با سنگ کاربید
ماده ی خالص سنگ کلسیم کاربید بی رنگ می باشد اما فرم کریستالی این ماده بطور معمول در دمای اتاق ظاهری با بلور های سیاه و خاکستری دارد. سنگ کلسیم کاربید در جوشکاری که ، یکی از روشهای مرسوم برای اتصال فلزات است که از طریق اعمال حرارت بالا و ذوب شدن صورت میگیرد ، کاربرد فراوان دارد. جوشکاری فرایندی پر کاربرد در صنعت است ، و به روشهای مختلفی انجام میشود. كاربيد كلسيم با نام تجاري سنگ كاربيد, با فرمول مولکولی CaC2 است. متشکل از یک اتم کلسیم و دو اتم کربن و ماده اوليه توليد گاز استيلن است. که کارآمدترین و داغترین گاز جوشکاری استاندارد جهان است محسوب مي شود. شما به راحتی میتوانید به منظور سفارش سنگ کاربید به سایت فروشگاه بزرگ ابزار اردستان مراجعه کنید.
جوشکاری کاربیت ، به واکنش یک نوع گاز با اکسیژن اشاره دارد که از این طریق انرژی لازم برای افزایش دمای فلز تا دمای ذوب مورد نیاز ان را فراهم میکند. در این نوع جوشکاری ، گاز سوختنی مورد نظر با اکسیژن به مقدار تعریف شدهای ترکیب میشود و با یکدیگر واکنش میدهند. سپس انرژی حاصل شده در سر مشعل جمع و گردآوری میشود.
–
مزایای جوشکاری با کاربیت
استفاده از گاز سنگ کلسیم کاربیت برای جوشکاری مزایای زیادی دارد و از این رو محبوبیت زیادی یافته است. این گاز فرایند جوشکاری را اسان تر میکند و میتوان از ان برای جوش ورق هایی با ضخامت کم و لوله های جدار نازک استفاده کرد.
همچنین وسایل مورد نیاز برای جوشکاری با گاز کاربیت، ارزان و قابل حمل هستند و بدون نیاز به تامین برق میتوان از آنها استفاده کرد. گاز کاربید برای ساخت قطعات به طور گسترده کاربرد دارد و گرم و سرد شدن آن به طور آهستهای صورت میگیرد. با این حال این گاز و استفاده از آن برای جوشکاری، محدودیتهایی نیز دارد. کاربید در صنعت پزشکی
–
معایب جوشکاری با سنگ کاربیت
-
- گرمای شعله جوشکاری گاز کمتر از گرمای قوس الکتریکی است.
- فلاکسهای مصرفی در این فرایند باعث تولید دود و گازهایی شده که برای چشم، گوش، گلو و ریهٔ شخص جوشکار، مضر است.
- این فرایند برای جوشکاری فلزات دیرگداز مانند تنگستن ، مولبیدن ، تانتالیوم و غیره و نیز فلزات واکنشدار مانند تیتانیوم و زیرکونیوم مناسب نیست.
- نسبت به گرمای قوس، زمان زیادی طول میکشد تا گرمای شعله به گرمای نقطه ذوب برسد. گرمای ورودی جوش به فلز پایه زیاد است.
- حرارت تولیدی توسط جابجایی و تشعشع به كار منتقل مي شود. قدرت جابجایی به فشار گاز بستگی دارد. درجه حرارت شعله به حرارت ناشی از احتراق و حجم اکسیژن لازم برای احتراق و گرمای ویژه و حجم محصول احتراق(گازهای تولید شده) بستگی دارد. اگر از هوا برای احتراق استفاده کنیم مقدار ازتی که وارد واکنش سوختن نمی شود قسمتی از حرارت سوختن را جذب میکند و باعث کاهش درجه حرارت شعله می شود.
–
تولید گاز با سنگ کاربید
برای جوشکاری با سنگ کاربید باید گازی به نام استیلن از ان گرفت و تولید کرد. برای تولید این گاز در جوشکاری از دو روش کلی استفاده میکنند. یا اب را به صورت مستقیم به روی سنگ کاربیت میریزند و یا کاربید را با سطح اب تماس میدهند و با کم و زیاد شدن فشار گاز سطح اب در مخزن تغییر میکند.
توجه داشته باشید ، هنگام جوشکاری حتما باید موارد ایمنی را باید با دقت کامل لحاظ کرد. فردی که جوشکاری را انجام می دهد و از گاز استیلن استفاده می کند باید کاملا به روش کار مسلط باشد علاوه بر این در صورتی که تجهیزات آسیب دیده هستند بهتر است فورا تعمیر یا تعویض گردند. تفاوت کپسول پودری و co2
–
دستگاه جوش کاربید خانگی
یکی از کاربردی ترین انواع دستگاه های جوش که به دلیل وزن کم و قابلیت حمل آسان، مورد توجه خریداران میباشد ، دستگاه جوشکاری کاربیت خانگی است. دستگاه جوشکاری خانگی زمانی آغاز می شود که مرد خانه توانایی جوشکاری فلزات کم اعم از درب و پنجره را داشته باشد.
روند کاردستگاه جوش خانگی بدین صورت است که با استفاده از سوخت گاز به همراه اکسیژن برای جوش و برش انجام می شود. علاوه بر این، برای افزایش شعله برای ذوب کردن قطعه مورد نظر از اکسیژن خالص استفاده می شود. همچنین برای بهبود فرایندهای جوش و برش از اکسیژن گاز سه شعله استفاده می شود. دستگاه جوش کاربیت خانگی بدین صورت کار می کند که مقدار مشخصی از گاز اکسیژن همراه با مواد سوختنی ترکیب و با یک دیگر واکنش نشان می دهند. کل انرژی که از طریق این ترکیب حاصل و ایجاد می شود، در سر مشعل جمع شده و می توان از آن برای جوش و برش استفاده کرد. بهترین دستگاه جوش خانگی
–
خدمات دیگر
- الکترود میکا
- الکترود آما
- خرید کپسول آتش نشانی
- سیم جوش آما
- نمایندگی رونیکس
- نمایندگی آروا
- سیم آریا نورین جوش
- –
تجهیزات لازم برای جوشکاری با سنگ کاربید
برای جوشکاری با گاز های اکسی استیلن از جمله جوشکاری کاربیدی میبایست از تجهیزات مخصوصی استفاده کرد. این تجهیزات عبارتند از :
- کپسول گاز اکسیژن
- سیستم تامین گاز استیلن
- شلنگ
- فشار سنج
- رگولاتور
- مشعل جوشکاری
- نازل
- فلاکس در برخی موارد
- فلز پر کننده در برخی موارد
–
روش های جوشکاری کاربیدی
برای جوشکاری با گاز کاربید باید در این مهارت به اندازه کافی ماهر و دقیق باشید. تمامی نکات ایمنی را به هنگام استفاده رعایت کنید. در جوشکاری با گازهای اکسی استیلن دو روش معروف استفاده میشود : نکات ایمنی کار با ابزار
- روش پیش دستی: در این روش از جوشکاری، مشعل در دست راست جوشکار قرار میگیرد. در دست چپ او نیز الکترود یا سیم جوش قرار دارد و مشعل بین سیم جوش و ماده مذاب قرار میگیرد.
- روش پس دستی: این روش همچون روش بالا است؛ یعنی مشعل در دست راست و سیم جوش در دست چپ است. با این تفاوت که در اینجا سیم جوش بین مذاب و مشعل قرار میگیرد.
–
نکات ایمنی در جوشکاری با سنگ کاربیت
در جوشکاری با سنگ کاربید، کلسیم کاربیت تمایل شدیدی به ترکیب شدن دارد ، و در صورت ترکیب واکنش های شدید گرمازا میدهد. رعایت کردن نکات ایمنی در هنگام کار با سنگ و گاز کلسیم کاربید از الزامات میباشد.
- از استفاده از لوازم جرقه زا و اتش در اطراف گاز کاربیت جدا خودداری کنید. گاز کاربید در بشکه جمع می شود و موقع باز کردن درب آن باید احتیاط زیادی کرد.
- کلسیم کاربید را نباید در ظروفی با جنس نقره و مس قرار داد ، چون با این آلیاژها واکنش های بسیار گرامازا میدهد.
- بهتر است به منظور جلوگیری از واکنش دادن کلسیم کاربیت با بخار اب موجود در هوا در نفت سفید نگهداری شود.
- محل نگهداری گاز کاربیت باید خشک باشد و به دور از هرگونه رطوبتی باشد.
- همچنین محل نگهداری آن باید از آسیبهای فیزیکی نظیر ضربه، اصطکاک و سقوط به دور باشد.
- به دلیل ایجاد دودهای زیاد در محیط، باید از تهویه هوای مناسبی برای آن استفاده کرد.
- در انبار هایی که کاربیت یا کلسیم کاربید نگهداری میشوند ، باید سیستم اطفای حریق خودکار و لوازم مورد نیاز برای این کار را دارا باشند.
- استفاده از تجهیزات ایمنی نظیر عینک مخصوص، ماسک و دستکش هنگام به کارگیری این مواد الزامی است؛ چرا که این ماده در طولانی مدت سبب آسیب به چشم، پوست ریه و حتی مسمومیت میشود.
* توجه کنید که برای اطفاء حریق کلسیم کاربید به هیچ عنوان از اب استفاده نکنید ، استفاده از پودرهای شیمیایی خشک یا ماسه خشک گزینه های مناسبی برای خاموش کردن این نوع حریق هستند. مراحل دریافت گواهی ایمنی HSE
–
نگهداری از گاز کاربیت
در موضوع نگهداری از کپسول های گاز کاربید و هر گونه استیلن ، نباید از قوانین نگهداری انها سرپیچی کرد زیرا این گاز همان قدر که در صنعت جوشکاری مفید است ، همانقدر خطرناک و قابل اشتعال نیز میباشد. از جمله شرایط مناسب نگهداری و انبار کردن گاز های استیلن عبارتند از:
- کپسول ها را در محیطی خنک و دارای تهویه مناسب نگهداری کنید.
- کپسول ها باید دور از برف و باران و مواد خورنده و حرارت زیاد در میحطی سر پوشیده نگهداری شوند.
- هیچ گاه برای باز نمودن شیر و رگلاتور یخ زده از شعله استفاده ننمایید.
- سیلندرها همیشه به صورت ایستاده مورد استفاده قرار گرفته و با بست یا زنجیر به دیوار بسته شوند.
- کپسول خالی و پر را به صورت مجزا از هم نگهدارید و با تابلو محل آن را مشخص نمایید تا برای استفاده در فرآیند جوشکاری استیلن دچار مشکل نشوید .
- هیچگاه شیر و اتصالات کپسول ها مخصوصا کپسول اکسیژن را برای جلوگیری از انفجار به روغن و گریس آلوده نکنید.
- گاز های استیلن را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید .
- از استفاده از اتصالات مسی در مسیر گاز استیلن به عنوان رابط جدا خودداری کنید.
–
دیگر کاربرد های کاربید
همانطور که مطالعه کردید سنگ کاربید نقش های فراوانی در صنایع مختلف ایفا میکند. کاربید کلسیم در واکنش اکسید های فلزی بسیار تاثیرگذار است و سبب افزایش راندمان حرارتی، ایجاد ثبات قوس الکتریکی خواهد شد به همین دلیل در صنایع فولاد سازی جایگاه ویژه ای دارد.
کاربید ترکیباتی دیگری چون کاربید بور ، کاربید تنگستن ، کاربید سیلیکون و… دارد. هر ترکیب با توجه به ویژگی ها و خصوصیات خود در شاخه های مختلف نقش پررنگی ایفا میکنند. این ترکیبات در وسایلی مانند ترمز خودرو ، راکتورهای هسته ای ، مکانیک توربین و ابزارهای برش به کار میروند.
همچنین در صنعت جوشکاری، گوگرد زدایی، پزشکی ، تولید مواد منفجره ، بازیافت آلیاژ در کوره ، برشکاری و.. از سنگ کاربید استفاده می شود. از کلسیم کاربید گاهی اوقات به عنوان یک منبع استیلن که همانند اتیلن یک عامل رسیدن میوه است استفاده میشود.که البته مضر بوده و توصیه نمیشود. یکی دیگر از کاربرد های این سنگ استفاده در ساخت توپ های اسباب بازی است.
–
دیگر مقالات ما | بهترین دریل شارژی ارزان قیمت | نحوه | بهترین برند های سیم جوش | | موتور براشلس چیست | بهترین کارواش خانگی رونیکس | موارد ایمنی ساختمان | بهترین الکترود های جوشکاری | کار با کپسول آتش نشانی | مقایسه دستگاه جوش رونیکس و آروا