طول عمر کنتاکتور خازنی چقدر است؟ {توضیحات کامل تمام عوامل مؤثر}

طول عمر کنتاکتور خازنی چقدر است؟ {توضیحات کامل تمام عوامل مؤثر}

طول عمر کنتاکتور خازنی چقدر است؟ {توضیحات کامل تمام عوامل مؤثر}

در سیستم‌های برق صنعتی استفاده از بانک‌های خازنی نقش بسیار مهمی در بهبود ضریب توان و کاهش هزینه‌های انرژی دارند. این بانک خازنی برای کارکردن درست و بدون مشکل این بانک خازنی، باید آن‌ها را کنترل ‌شده و ایمن وارد مدار کنیم. در اینجاست که کنتاکتور خازنی وارد ماجرا می‌شود.

در مقاله امروز قصد داریم تا به شما بگوییم که طول عمر کنتاکتور خازنی چقدر است؛ درواقع این مسئله به عوامل متخلفی بستگی دارد و نمی‌‌توان به قطع درباره آن نظر داد. اما عوامل و شرایطی وجود دارند که می‌تواند در آسیب‌ رسیدن به کنتاکتور و یا کاهش طول عمر آن موثر باشند. در ادامه مقاله این عوامل و همچنین راهکارهای مناسب برای هرکدام را خدمت شما توضیح خواهیم داد.

نوع و کیفیت کنتاکتور خازنی

یکی از مهم‌ترین عواملی که طول عمر کنتاکتور را تعیین می‌کند این مورد است که کنتاکتور را از چه برندی تهیه کنید. خرید این قطعه از برندهای معتبر و باکیفیت می‌تواند طول عمر آن‌ را برای شما تضمین کند. کنتاکتورهای باکیفیت تیغه‌ها و قطعات مقاوم در برابر جرقه و فرسایش استفاده می‌کنند تا طول عمر بیشتری داشته و به‌راحتی خراب نشوند.

**برای خرید کنتاکتورهای بادوام پیشنهاد می‌کنیم که به این صفحه مراجعه کنید.

همچنین می‌دانیم که کنتاکتورهای معمولی توانایی مقاومت در برابر شدت جریان اولیه بانک‌های خازنی را نخواهد داشت؛ بنابراین استفاده از کنتاکتورهای خازنی که متناسب با بانک‌های خازنی و این شدت از جریان ورودی هستند نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند.

کنتاکتور

فرسودگی کنتاکتور

گذر زمان و قدیمی شدن کنتاکتور و قطعات داخل آن می‌تواند یکی از دلایل خراب شدن این قطعه باشد. مواردی مانند ترک خوردن سیم‌پیچ کنتاکتور یا خوردگی آن باعث می‌شود که این قطعه کارایی خود را از دست بدهد. همچنین فرسودگی قطعات کنتاکتور خازنی می‌‌توانند موجب افزایش قوس الکتریکی نیز شوند که خود می‌تواند طول عمر این قطعات را کاهش داده یا به آن‌ها آسیب وارد کند.

دمای نامناسب

یکی دیگر از علت‌های کاهش طول عمر کنتاکتور خازنی می‌‌تواند دمای نامناسب محیط باشد. این مورد می‌تواند به کنتاکتور و قطعات داخلی آن مانند سیم‌پیچ و کنتاکتور آسیب وارد کرده یا باعث استهلاک آن شود؛ بنابراین می‌توانید با قراردادن شرایط تهویه مناسب دما را در محیطی که کنتاکتور نصب است کنترل کرده و از این آسیب‌ها جلوگیری نمایید.

سرویس دوره‌ای کنتاکتور

فرسایش، رطوبت، خوردگی، گردوغبار و مواردی ازاین‌دست می‌توانند به‌سادگی باعث کاهش طول عمر کنتاکتورهای خازنی شوند؛ بنابراین یکی از روش‌هایی که می‌توانید از این اتفاقات جلوگیری نمایید، سرویس دوره‌ای و مراقب از این قطعات به‌صورت منظم است.

استفاده از کابل نامناسب

کابل‌های نامناسب می‌توانند منجر به گرم شدن بیش از حد شده و مشکلاتی مانند افت ولتاژ، افزایش مصرف انرژی و همچنین آسیب رسیدن یا کاهش طول عمر برخی از قطعات کنتاکتورها شود؛ بنابراین استفاده از کابل مناسب نیز از مواردی است که باید آن را رعایت کنید تا دوام قطعاتتان تضمین شود.

کثیفی و چتر کردن

برخی از اوقات کنتاکتورها به‌دلیل کثیف بودن برخی از قطعاتشان ممکن است که نتوانند به‌درستی کار کنند یا طول عمرشان کمتر شود. یکی از این موارد شامل این نکته می‌شود که به دلیل همین کثیفی، پیستون کنتاکتور به‌درستی کار نکرده و اصطلاحاً مشکلی به نام چتر کردن ایجاد شود.

پس اگر می‌خواهید که از سلامت و طول عمر کنتاکتورهای خود مطمئن شوید، حتماً آن‌ها را به‌طور دوره‌ای تمیز نمایید.

نوسانات یا اتصال‌های کوتاه

جریان‌های اتصال کوتاه یا نوسانات برق نیز مواردی هستند که می‌توانند به کنتاکتورها آسیب وارد کرده و طول عمرشان را نیز کاهش دهند. برای اینکه از این مورد هم در امان باشید، بهتر است از قطعاتی مانند مدارشکن یا فیوز در مدار خود استفاده کنید تا امنیت کنتاکتورهای خازنی بیشتر شود.

تعداد دفعات قطع و وصل شدن

فارغ از شرایط نام برده شده محیطی در بالا که می‌توانند بر طول عمر کنتاکتور خازنی و دیگر قطعات تأثیر داشته باشند، مقدار خاموش و روشن شدن کنتاکتور و کلید داخل آن نیز می‌تواند طول عمر آن را نشان دهد. به‌صورت استاندارد و در شرایط آزمایشگاهی، قطعات پس از یک تعداد معین خاموش و روشن شدن عمر مفید خود را از دست داده و خاموش می‌شوند.

در این مورد ممکن است شما حروف انگلیسی را بر روی کنتاکتور مشاهده کنید که هرکدام از این حروف مقداری خاص دارند:

  • F=108
  • E=107
  • D=106
  • C=105
  • B=104
  • A=103

حال زمانی که روی بدنه کنتاکتور برای مثال کلاس D5  نمایش داده می‌شود، یعنی باید عدد 5 در مقدار D ضرب شود که یعنی طول عمر این قطعه به‌اندازه حدودا  5*106 بار قطع و وصل شدن خواهد بود.

عوامل تاثیرگذار بر عمر کنتاکتور

سؤالات متداول

تفاوت کنتاکتور خازنی با کنتاکتور معمولی چیست؟

کنتاکتورهای خازنی برای قرارگیری در مدارهایی با بانک‌های خازنی تولید می‌شوند. بانک‌های خازنی می‌توانند هنگام شروع به کار، شدت جریان اولیه زیادی را داشته باشند که کنتاکتورهای معمولی قادر به تحمل آن نخواهند بود، بنابراین بسیار مهم است که از کنتاکتورهای خازنی و مخصوص برای این نوع مدارها استفاده شود.

طول عمر کنتاکتور خازنی چقدر است؟

این مورد را نمی‌توان به‌سادگی تشخصی داد و نیاز است که عوامل مختلفی بررسی شوند. مواردی مانند چتر کردن کنتاکتور، فرسودگی قطعات آن و همچنین جنس و کیفیت خود کنتاکتور خازنی می‌توانند بر طول عمر آن تأثیر بگذارند. این موارد را به‌همراه راه‌حل‌های مناسب در مقاله کاملاً توضیح داده‌ایم.

سخن نهایی

همان‌طور که مطالعه نمودید، طول عمر کنتاکتور خازنی به عوامل مختلفی بستگی دارد که تلاش کردیم آن‌ها را خدمت شما معرفی نماییم. همچنین راهکارهایی که در این مقاله خدمت شما ارائه نمودیم، می‌توانند بر افزایش طول عمر این کنتاکتورها و همچنین آسیب نرسیدن به آن‌‌ها شما را یاری کنند. در نهایت تأکید می‌کنیم که تهیه کردن یک کنتاکتور خازنی باکیفیت می‌تواند در طول این مسیر بسیاری از مشکلات شما را حل نمایید. همچنین اگر سؤال یا نظری درباره مسائل گفته شده دارید، خوشحال می‌شویم که آن‌ها را در بخش نظرات مقاله مطرح نمایید.

erfan
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *